header

Pekanpie med chokolade

Ingredienser

180 g mel
100 g koldt smør
85 g sukker
1 tsk. friskrevet muskatnød
4 spsk. koldt vand

Fyld:
145 g sirup
170 g rørsukker
225 g god, mørk chokolade 70%, brækket i mindre stykker
50 g smør
3 æg, let pisket sammen
125 g pekannødder

Fremgangsmåde

Beklæd en tærteform med bagepapir. Sigt melet i en stor skål og smuldr smørret i, til det bliver en grynet masse. Rør sukker og muskat i, saml hurtigt dejen med vandet. Pak den i film og stil den i køleskab i ½ time.
Forvarm ovnen til 190 grader. Rul dejen ud på et melet bord og kom dejen i tærteformen. Prik dejen med en gaffel, bag i 15 minutter.
Kom sirup og sukker i en gryde og varm det op ved svag varme i ca. 10 minutter. Rør i det af og til. Når sukkeret er helt opløs, bringes det i kog, lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen og kom smør og chokolade i, lad det smelte, rør i det af og til. Lad det køle lidt af, inden æggene piskes i. Hæld fyldet i tærtebunden og læg pekannødderne i et fint mønster øverst. Bag 25-30 minutter nederst i ovnen. Dæk med stanniol når halvdelen er gået. Server tærten lun og friskbagt, gerne med iskold flødeskum, creme fraiche eller en god vanilieis.