Pekanpie med chokolade

Ingredienser

180 g mel
100 g koldt smør
85 g sukker
1 tsk. friskrevet muskatnød
4 spsk. koldt vand

Fyld:
145 g sirup
170 g rørsukker
225 g god, mørk chokolade 70%, brækket i mindre stykker
50 g smør
3 æg, let pisket sammen
125 g pekannødder

Fremgangsmåde

Beklæd en tærteform med bagepapir. Sigt melet i en stor skål og smuldr smørret i, til det bliver en grynet masse. Rør sukker og muskat i, saml hurtigt dejen med vandet. Pak den i film og stil den i køleskab i ½ time.
Forvarm ovnen til 190 grader. Rul dejen ud på et melet bord og kom dejen i tærteformen. Prik dejen med en gaffel, bag i 15 minutter.
Kom sirup og sukker i en gryde og varm det op ved svag varme i ca. 10 minutter. Rør i det af og til. Når sukkeret er helt opløs, bringes det i kog, lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen og kom smør og chokolade i, lad det smelte, rør i det af og til. Lad det køle lidt af, inden æggene piskes i. Hæld fyldet i tærtebunden og læg pekannødderne i et fint mønster øverst. Bag 25-30 minutter nederst i ovnen. Dæk med stanniol når halvdelen er gået. Server tærten lun og friskbagt, gerne med iskold flødeskum, creme fraiche eller en god vanilieis.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik