Blød og lækker chokoladekage

Ingredienser

12 digestivekiks
50 g smør, smeltet
2 pasteurisrede æggehvider
85 g sukker
250 g god, mørk chokolade 70%
3 dl piskefløde
2 spsk. cognac
flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Læg kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Gem 2 spsk. af kiksekrummerne og rør resten i smørret. Beklæd en springform med bagepapir og pres kikseblandingen ned i bunden med bagsiden af en ske. Sæt formen i køleskabet til det skal bruges.
Pisk hvider og sukker i en skål der kan tåle varme, pisk det over vandbad til det er helt stift, brug en el-mikser.
Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt det over vandbad. Pisk fløden næsten stiv. Vend den smeltede chokolade i marengsmassen, vend flødeskum og cognac i. Hæld det i formen og glat overfladen. Drys med de sidste 2 spsk. kiksekrummer, stil det i køleskab i mindst 6 timer, helst natten over.
Lige inden kagen skal serveres, tages den ud af formen og drysses med flormelis. Server med iskoldt flødeskum.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik