Cheesecake med hvid chokolade og blåbær

8-10 pers.

Ingredienser

100 g fuldkorns digestivekiks
50 g smør, smeltet
400 g god, hvid chokolade
3 dl piskefløde
250 g flødeost naturel
250 g mascapone

Blåbærsauce:
275 g blåbær
50 g rørsukker
1 spsk. limesaft

Fremgangsmåde

Knus kiksene i en foodprocessor, tilsæt smeltet smør og kør igen til det er blandet sammen og smørret ligeligt fordelt. Beklæd en springform med bagepapir og fordel kiksemassen i bunden, pres den godt sammen og ned i formen med bagsiden af en ske. Dæk formen til og stil i køleskab til den skal bruges.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det over vandbad. Tag skålen af varmen, rør til chokoladen er helt smeltet, lad det køle lidt af. Pisk forsigtig fløde, flødeost og mascarpone sammen. Pisk ikke alt for meget, det må ikke blive for stift. Rør den smeltede chokolade i. Fordel blandingen over kiksebunden og stil kagen tilbage i køleskabet i mindst 6 timer, helst til dagen efter.

Blend halvdelen af blåbærrene, smag til med sukker og limesaft, gem resten af bærrene. Sig saucen og lad den stå i køleskab til den skal bruges. Tag kagen ud af formen og skær den i stykker. Server med lidt blåbærsauce og resten af bærrene.

Comments

comments