header

Mandelkage med abrikoscreme

Ingredienser

5 æggehvider
200 g rørsukker
100 g mandler, fintmalede
50 g mandelflager
50 g god, mørk chokolade 70%

Abrikoscreme:
300 g færdigkøbt abrikosgrød
4 dl piskefløde

Desuden:
3 spsk. mandelflager, ristede
25 g god, mørk chokolade, fintrevet
flormelis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk hviderne stive og pisk sukkeret i, 1 spsk. ad gangen. Vend mandler, mandelflager og hakket chokolade i. Hæld det i en smurt springform og bag kagen sprød og gylden i ca. 40-45 minutter. Lad kagen køle af i formen i 5 minutter. Tag den ud og lad den køle af på rist.
Pisk fløden til skum og vend abrikosgryden i. Bred den over kagen og drys med mandelflager, chokolade og flormelis.