header

Nøddetærte med chokoladefrosting

Ingredienser

150 g hasselnødder
3 æg
2 dl sukker
½ tsk. bagepulver
Frosting:
50 g smør
3 dl flormelis
5 spsk. kakao
2 spsk. fløde
1 æggehvide
Pynt:
25 hele hasselnøddekerner

Fremgangsmåde

Mal nødderne i en kværn/blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej. Det er vigtigt at dejen piskes rigtig godt. Rør de malede nødder i dejen.
Beklæd en springform, ca. 22 cm. i diameter, med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader i 40 minutter.
Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold.
Rist nødderne der skal bruges til pynt i 10 minuter i en 175 grader varm ovn. Gnid dem mellem hænderne, så skallen falder af.
Frosting:
Smelt smør og rør flormelis, kakao og fløde i. Rør i det til det bliver helt koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen. Bred frostingen over kagen og pynt med de hele, afskallede nøddekerner.
Server tærten kolde med flødeskum til.