Chokoladelagkage med hvid chokoladecreme

8-10 pers.

Ingredienser

150 g mælkechokolade
180 g mel
2 tsk. bagepulver
130 g rørsukker
140 g smør, meget blødt og gerne usaltet
3 æg
1 spsk. mælk
1 godt moden banan, most

Hvid chokoladecreme:
200 g god, hvid chokolade
2 dl creme fraiche 18%

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.
Riv ca. 2/3 af mælkechokoladen, hak resten og stil det til side.
Bland mel, bagepulver og sukker i en stor skål. Lav en fordybning i midten af melet. Rør smør, æg og mælk i. Pisk det hele godt sammen med en el-mikser i ca. 3 minutter, til det er lyst og meget luftigt.
Vend både den revne og hakkede chokolade i med lette tag, sammen med den moste banan. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 20 cm. i diameter. Bag den ca. 40 minutter, den skal være gennembagt og lys. Lad lagkagebunden køle helt af i formen, inden den tages ud og deles i 2 med en skarp kniv.
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den over vandbad. Tag den af varmen og lad den køle af i 5 minutter. Rør creme fraiche i og fordel halvdelen af cremen på den ene, helt afkølede lagkagebund. Læg den anden ovenpå og fordel resten af cremen overnpå. Pynt og server.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik