header

Skøn chokolade-/kanelkage

Ingredienser

Dej:
200 g god, mørk chokolade 70%
175 g smør, blødt
200 g lyst muscovadosukker
3 æg
175 g mel
1½ tsk. bagepulver
flormelis til pynt

Topping:
50 g mel
1 spsk. god kakao
2 tsk. stødt kanel
50 g lyst muscovadosukker
50 g smør i tern, koldt

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader. Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
Til topping blendes mel, kakao, kanel, sukker og smør til det bliver en smuldret masse. Stil det til side.

Til kagen, brækkes chokoladen i mindre stykker og smeltes over vandbad. Kom smør, sukker og æg i en en anden skål og pisk det sammen i 3 minutters tid med en el-mikser, til det er godt luftigt. Rør den smeltede chokolade i. Hæld dejen i en bradepanden og glat overfladen let. Fordel den smuldrede masse over i et jævnt lag og bag i 50-60 minutter. Tjek med en tandstikker, at kagen er gennembagt. Lad den køle af i 10 minutter i formen, tag den ud og køl den helt af på en bagerist. Drys med flormelis inden servering og skær i firkanter.