header

Pavlova med chokolade og friske jordbær

6 pers.

Ingredienser

5 æggehvider
250 g sukker
1 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. majsstivelse
50 g god, mørk chokolade 70%, fintrevet
1 spsk. godt kakao + lidt til pynt
450 g friske jordbær
2½ dl piskefløde
25 g hasselnøddekerner, ristet og hakket

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 130 grader. Pisk æggehviderne næsten stive i en skål og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk til hviderne er helt stive og helt blanke. Sigt majsstivelsen ned i de piskede æggehvider og vend det i med lette tag, sammen med hvidvinseddiken. Kom halvdelen af marengsmassen i en anden skål. Vend chokolade i og sigt kakaoen i. Vend forsigtig chokoaldemassen i den anden marengsmasse, brug lette tag. Læg bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel på ca. 23 cm. i diameter. Hæld dejen ud på cirklen. Prøv at lave toppe af marengsen og med en lille fordybning i midten. Sigt 1 tsk. kakao over marengstoppene. Bag i 1 time, sluk for ovnen og lad marengs’en stå i yderligere 1 time.
Skyl og nip jordbærrene. Gem et par hele til pynt, halver resten. Pisk fløden til skum og top den op i midten af den helt kolde marengsbund. Fordel jordbær ovenpå, drys med ristede, hakkede nøddder og pynt med de hele bær. Server straks.