Pavlova med chokolade og friske jordbær

6 pers.

Ingredienser

5 æggehvider
250 g sukker
1 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. majsstivelse
50 g god, mørk chokolade 70%, fintrevet
1 spsk. godt kakao + lidt til pynt
450 g friske jordbær
2½ dl piskefløde
25 g hasselnøddekerner, ristet og hakket

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 130 grader. Pisk æggehviderne næsten stive i en skål og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk til hviderne er helt stive og helt blanke. Sigt majsstivelsen ned i de piskede æggehvider og vend det i med lette tag, sammen med hvidvinseddiken. Kom halvdelen af marengsmassen i en anden skål. Vend chokolade i og sigt kakaoen i. Vend forsigtig chokoaldemassen i den anden marengsmasse, brug lette tag. Læg bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel på ca. 23 cm. i diameter. Hæld dejen ud på cirklen. Prøv at lave toppe af marengsen og med en lille fordybning i midten. Sigt 1 tsk. kakao over marengstoppene. Bag i 1 time, sluk for ovnen og lad marengs’en stå i yderligere 1 time.
Skyl og nip jordbærrene. Gem et par hele til pynt, halver resten. Pisk fløden til skum og top den op i midten af den helt kolde marengsbund. Fordel jordbær ovenpå, drys med ristede, hakkede nøddder og pynt med de hele bær. Server straks.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik