Chokolademousse med cognac

6 pers.

Ingredienser

200 g god mørk chokolade 70%
2 spsk. cognac
3 pasteuriserede æggehvider
3 spsk. rørsukker
1 dl piskefløde
lidt flormelis

Fremgangsmåde

Riv 50 g af chokoladen groft, gem det. Bræk resten i små stykker og smelt det over vandbad. Tag af gryden af varmen, men lad chokoladen stå over vandbadet. Rør cognac i chokoladen. Pisk hviderne helt stive, vend halvdelen af sukkeret i, pisk igen. Tilsæt resten af sukkeret og pisk til hviderne bliver helt blanke. Pisk fløden i en anden skål, til den er stiv. Tag chokoladen af vandbadet, vend en stor spsk. æggehvidemasse i. Hæld derefter chokoladen i resten af æggehvide massen og vend det i med lette tag og forsigtig, så luften ikke slåes ud af æggehviderne. Vend flødeskummet i – også med lette tag og så 2/3 af den revne chokolade.
Fordel moussen i 6 glas eller kaffekoppet og stil dem i køleskab i mindst 2 timer.
Drys med det sidste af den revne chokolade inden servering og lidt sigtet flormelis.

Comments

comments