header

Chokoladekage med flydende midte og passionfrugt

6 pers.

Ingredienser

140 g iskoldt smør i små tern
god kakaopulver til formene
140 g god mørk chokolade 70%
75 g rørsukker
3 æg
3 æggeblommer
25 g majsmel
1 spsk. hvedemel
flormelis til pynt
6 ananaskirsebær
Sauce:
8 passionsfrugter
25 g sukker

Fremgangsmåde

Smør 6 ramakiner rigtig godt med smør, det er MEGET vigtigt! – og drys dem med kakaopulver. Sæt i køleskab til de skal bruges. Forvarm ovnen til 180 grader.
Halver passionsfrugterne, skrab indholdet ned i en lille gryde. Kom sukkeret i og lad det varme op ved svag varme og under omrøring, til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Smelt smør og sukker i en skål i mikrobølgeovnen ved høj effekt i 2 minutter, til chokoladen er smeltet, lad det køle lidt af.
Hæld sukkeret i en skål og pisk æg og æggeblommer i lidt ad gangen med en el-mikser. Det skal piskes, til det er hvidt og luftigt. Pisk chokoladen i lidt ad gangen. Bland majsmel og hvedemel sammen, vend det i dejen med en dejskraber, brug lette tag. Fordel dejen i formene, til de er halvt fyldt op og bag i ca. 12-14 minutter – eller til de er faste på overfladen men bløde indeni.
Løsn kagerne i kanterne og vend dem ud på tallerkner. Sig flormelis over og dryp saucen omkring kagerne. Pynt med et ananaskirsebær på hver tallerken.