Æbleskiver

20 stk.

Ingredienser

3 æg
3 spsk. rørsukker
2½ dl lunkent mælk
15 g gær
200 g mel
1 knsp. kardemomme
et nip salt
fintrevet citronskal af 1 citron
1 aromatisk æble skåret i meget små tern
65 g smeltet smør

Råsyltede hindbær
100 g friske – eller frosne – hindbær
3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne godt med sukkeret, til de bliver hvide og luftige. I en anden skål smuldres gæren og piskes ud i den lunkne mælk. Tilsæt den godt piskede æggeblomme-blanding. Rør mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør i. Rør til dejen er jævn og glat. Pisk hviderne helt stive og vend den forsigtigt i dejen med lette tag, vend derefter æbletern i. Pas endelig på med ikke at røre for meget, det skal kun vendes i.
Steg æbleskiverne i en æbleskive pande, vend dem med en strikkepind, så de bliver helt runde.
Server dem lune med sigtet flormelis.

Kom hindbær i en skål, drys dem med flormelis og mos dem med en gaffel. Server de råsyltede hindbær til de friskbagte æbleskiver.

Comments

comments