header

Marcipanhjerter

16-20 stk.

Ingredienser

200 g rå marcipan af god kvalitet
100 g smuttede mandler, fintmalede
korn af ½ stang god vanilie
1 æggeblomme
1 æggehvide

Desuden:
100 g flormelis + mere til udrulning
rør med 1 spsk. citronsaft
lidt pasteuriseret æggehvide
røde cocktailbær

Fremgangsmåde

Riv marcipanen og ælt den med fintmalede mandler, vaniliekorn og 2 spsk. æggehvide.
Læg et stykke bagepapir på bordet og drys flormelis på, rul dejen ud på bagepapiret til den er ca. 1 cm. tyk og udstik hjerter. Rul rester af dejen til tynde pølser og læg dem omkring hjerterne. Tryk riller i kanten med en træpind, pensl kanterne med æggeblomme rørt sammen med 2 spsk. vand. Bag hjerterne ved 200 grader i 6-10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Rør en glasur af flormelis, citronsaft og æggehvide, kom glasuren ned i de kolde kager. Pynt med et rødt cocktailbær.