header

Panforte

Ingredienser

180 g blande nøddekerner, grofthakket
100 g rå marcipan af god kvalitet, skåret i 1 cm. store tern
50 g syltet appelsinskal, hakket
50 g sukat, hakket
50 g mel
½ tsk. kanel
1/4 tsk. stødt allehånde
125 g flydende honning
125 g sukker
Desuden:
flormelis
lidt kanel

Fremgangsmåde

Bland nødder marcipan, appelsinskal og sukat i en skål. Tilsæt mel og krydderier, rør det hele sammen. Bland honning og sukker i en gryde og lad det smelte sammen, varm det op til det netop kommer i kog. Hæld straks blandingen over nøddemassen, rør og ælt det godt sammen. Beklæd en smurt form på ca. 11 x 35 cm. eller en anden form, med tilklippet bagepapir. Formen skal være af en størrelse, så kagen er godt 1 cm. høj. Dejen presses ned i formen og overfladen glattes med en ske, der er dyppet i vand.
Bag ved 150 grader i ca. ½ time. Den, endnu, bløde kage køles af i formen på en rist så den kan køle lidt af, inden den vendes ud og papiret forsigtigt trækkes af. Når kagen er kold, sigtes flormelis og lidt stødt kanel over kagen.
Kagen kan opbevares, indpakket i bagepapir, i køleskab. Den skal ikke sigtes med flormelis før end den skal serveres.