Marcipantærte med chokolade

6-8 pers.

Ingredienser

300 g god rå marcipan, groftrevet
1 spsk. appelsinskal, fintrevet
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
2 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
1 spsk. mel
Desuden:
100 g mørk chokolade 70%
50 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde

Bland marcipan med appelsinskal og -saft, rør mel i. Pisk æggeblomer i. Pisk hviderne stive, rør halvdelen i marcipanblandingen og vend derefter resten i med let hånd, til det netop er blandet. Smør en tærteform og læg et stykke tilklippet bagepapir i bunden af formen. Bag i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 25 minutter. Lad den køle af på en bagerist.
Smelt de 2 slags chokolade over vandbad i hver sin beholder. Hæld først den mørke chokolade på og bred den ud, derefter den hvide og træk så en gaffel eller en tandstikker igennem chokoladen, så den bliver marmoreret.

Comments

comments