header

Blomkålscurry

4 pers.

Ingredienser

lidt olie
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
6 dl god grøntsagsbouillon
½ dåse hakkede tomater
2 spsk. god karrypulver
50 g kartofler, skrællet og skåret i grove stykker
250 g blomkål, del i mindre buketter
75 g ærter
100 g fast tofu, skåret i tern og væden presset ud af det
2 spsk. friske koriander blade, hakket + ekstra til drys
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en sauterpande og sauter løg og hvidløg til de bliver bløde, men ikke tager farve. Rør i det. Tilsæt spidskommen og stødt koriander, og lad det stege med i ½ minuts tid. Tilsæt bouillon, tomater, karry og kartofler. Lad det komme i kog, læg låg på, skru ned og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt blomkål og kog i endnu 10 minutters tid, eller til blomkålen er netop mør. Rør ærterne i sammen med koriander og tofu. Smag til med salt og friskkværnet peber og drys med koriander lige inden servering.