Ørred med kartofler og brøndkarsesauce

4 pers.

Ingredienser

750 g nye, små kartofler
lidt olivenolie
4 ørredfileter
2 spsk. citronsaft
200 g flødeost naturel light
1½ dl skummetmælk
1 stort bdt. brøndkarse, hakket
nåle af et par friske stilke rosmarin
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er netop møre, ca. 20 minutter.
Smør et ovnfast fad med lidt olie og drys fiskefileterne med salt, friskkværnet peber og dryp med citronsaft. Sæt dem i en ovn ved 200 grader i 12-15 minutter, til de er netop møre.
Bland bløde flødeost med mælk i en gryde og varm det op til det smelter sammen og bliver en glat masse, ikke for høj varme, det skal ikke koge. Tilsæt brøndkarse og lad det varme igennem et par minutter, smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem let med en gaffel. Det skal ikke være kartoffelmos, de skal bare lige brydes lidt op, så det er grove stykker. Drys med finthakket rosmarin og server kartoflerne til de bagte ørredfileter og brøndkarsesauce.

Comments

comments