Rejetærte

Lækker tærte, som også kan bruges som frokostret.

Ingredienser

500 g courgetter
salt
30 g smør
1 udrullet mørdejsbund, 250 g
1 dl creme fraiche 38%
1-2 spsk, mælk
reven skal af 1 citron
5 mellemstore æg
lidt reven muskatnød
friskkværnet peber
300 g kogte, pillede rejer

Fremgangsmåde

Skær courgetterne i 1 cm. store tern, drys jævnt med salt og lad dem trække i 15 minutter. Skyl den grundigt i koldt vand, og dup dem tørre. Sauter dem i smør, uden at de tager farve, til det meste af væden er fordampet. Krydr let.
Læg dejen i en metalspringform på 22 cm., og tryk dejen til op langs kanten. Stil den koldt, til den skal fyldes.
Rør creme fraiche og mælk jævnt, og tilsæt citronskal. Vend massen i æggene, og rør til en sej masse, uden at piske kraftigt. Krydr let.
Vend de sauterede courgetter og rejerne i æggemassen.
Fordel fyldet jævnt i tærten, drys med friskkværnet peber, og bag tærten på nederste rille i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 50 minutter, til den er hævet, gennembagt og gylden.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik