header

Gryderet med lam og søde kartofler

4 pers.

Ingredienser

450 g lammefilet, skåret i tern
2 rødløg i tynde skiver
4 fed hvidløg, knust
1 tsk. stødt spidskommen
8 grønne kardemommekapsler, flækket
600 g søde kartofler, skrællet og skåret i grove stykker
4 1/4 dl grønsagsbouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og brun lammekødet godt over det hele. Tilsæt løg og knuste hvidløgsfed og lad det stege lidt med, rør i det og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt spidskommen, kardemommekapsler og søde kartofler, lad det svitse med i et par minutter, rør i det. Hæld bouillon ved, læg låg på og lad det simre i 1 times tid eller til kødet er helt mørt. Smag til.