Lækker oksekødspie

4 pers.

Ingredienser

2-3 porrer
2 spsk. smør
400 g hakket oksekød
1-2 ds. hvide bønner i tomatsovs
1 tsk. merian
tabasco
salt
1 rund, udrullet plade smørdej, 32 cm. i diameter
8 skiver bacon
½-1 dl revet mozzarella ost
1 sammepisket æg

Fremgangsmåde

Skær porrer i centimeter tykke skiver. Tag så meget af det grønne med som muligt.
Kom fedtstoffet på en pande og lad det smelte. Kom farsen i, i klatter. Rør rundt så det bliver let stegt. Tilsæt porre og svits det hele i ca. 1 minut. Porren må ikke blive for blød.
Hæld de hvide bønner og tomatsovs i en skål, smag til med timian, ret mange stænk tabasco og salt.
Beklæd en tærteform (24 cm. i diameter) med smørdejen. Læg farsblandingen og bønner lagvis i formen. Buk piedejen over fyldet, gerne med en 2 cm. bred dejkant rundt om.
Baconskiverne strimles og fordeles over pien sammen med osten. Pensl dejkanten med æg og bag ved 225 grader i ca. 30 minutter. Lad den køle af 5-10 minutter inden servering.
Server med:
spejlæg og en grøn salat med radiser, grofthakket persille og en vineddikedressing.

Comments

comments