Fransk løgsuppe

6 pers.

Ingredienser

6 løg, i tynde skiver
2 spsk. solsikke- eller rapsolie
1 spsk. mel
1½ liter god oksefond
2 spsk. tør sherry
salt, friskkværnet peber
30 g gruyere ost, revet
6 skiver flutes, ca. 1 cm. tykke

Fremgangsmåde

Varm olie op i en stor gryde og kom løg i, lad dem sautere ved lav varme i ca. 40 minutter, til de bliver gyldne. Rør i dem af og til, så de ikke hænger for meget fast i gryden og det er vigtigt at varmen IKKE er for høj!. Drys mel over og rør det godt sammen med de sauterede løg. Hæld langsomt fonden i, mens der røres, sammen med sherry. Rør hele tiden og drys med salt og friskkværnet peber. Bring det i kog, læg låg på og skru ned for varmen. Lad det simre i 20 minutter ved lav varme og smag til. Drys den revne gruyere ost på skiver af god flutes og sæt det under grill i ovnen, til det blier gyldne. Hold øje med dem, for det går hurtigt!. Fordel suppen i 6 suppeskåle og læg en skive flute med ost ned i hver. Server med det samme.

Comments

comments