Bønnesuppe fra New Orleans

4 pers.

Ingredienser

1 stort løg
2 stilke bladselleri
1 gulerod
200 g røget skinke
1½ spsk. smør
1 fed hvidløg
2 ds. røde kidney bønner
1 liter vand
1 grønsagsbouillon terning
1 tsk. Worcestershire sauce
1 spsk. hakket persille
½ tsk. merian
2 laurbærblade
1 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hak løg og selleri. Skær gulerod og skinke i strimler.
Smelt fedtstoffet i en stor kasserolle eller gryde. Tilsæt løg, selleri og gulerod og pres hvidløg over. Lad det hele svitse et øjeblik, uden at det får farve.
Tilsæt bønner, skinke og vand og lad det koge op.
Krydr suppen med bouillonterning, Worcestershire sauce, timian, laurbærblad og citronsaft. Kog suppen under låg i ca. 15 minutter. Smag den til med salt og peber.
Server rygende varm.

Comments

comments