header

Krydret gulerodssuppe

2 pers.

Ingredienser

1 løg, finthakket
4 gulerødder, hakket
2 fed hvidløg, presset
600 g god grønsagsbouillon
½ stødt koriander
salt, friskkværnet peber
Desuden:
1 tsk. spidskommenfrø

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op på i en gryde. Sauter løg, gulerødder og hvidløg til løg begynder at tage lidt farve. Rør i det hele tiden, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon og koriander ved, bring det i kog og læg låg på. Skru ned og lad der simre i 20 minutter, til grønsagerne er møre. Blend suppen til den er glat, hæld det tilbage i gryden og varm det igennem igen.
Varm en lille pande op og rist spidskommenfrøene, for at smagen bliver frigivet. Server suppen drysset med spidskommenfrø og noget lækkert, groft brød.