header

Blåbærmuffins

12 stk.

Ingredienser

200 g mel
½ tsk. natron
2 tsk. bagepulver
75 g rørsukker
et nip salt
75 g smør, smeltet
100 g yoghurt naturel
1 dl skummetmælk
1 æg
200 g blåbær, friske eller tørrede

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Kom papirsmuffinsforme i en muffinbageform.
Bland alle de tørrede ingredienser sammen i en skål. I en anden skål piskes smeltet smør, yoghurt, mælk og æg sammen. Hæld de våde ingredienser i de tørrede ingredienser og bland til det netop er blandet sammen med IKKE mere. Det er vigtigt at dej til muffins ikke bliver rørt for meget. Vend blåbær i, igen brug kun de tag der kræves for at de netop er vendt i. Fordel dejen i 12 muffinsforme, fyld dem 3/4 op. Bag dem i ca. 20 minutter eller til de er hævede og gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.