header

Små majs-/basilikum “kager”

ca. 50 stk.

Ingredienser

7½ dl mel
2½ spsk. bagepulver
3 æg
½ liter koldt vand
salt, friskkværnet peber
korn af 6 majskolber, ristet
2 store potter basilikum, hakket
jordnødde- eller majsolie til stegning

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 140 grader.
I en foodprocessor kommes mel, bagepulver, æg, salt og friskkværnet peber. Tilsæt koldt vand lidt efter lidt, til det bliver en glat masse. Skær majskorn af kolberne og rist dem i lidt smør. KOm dem i dejen sammed med basilikum, blend meget kort.
I en sauterpande eller stor stegegryde, varmes olie og til det et godt varmt. Prøv med enden af en tændstik (IKKE svovlenden) om den syder rundt om den, når det gør, er olien varm nok. Tag dejen op med en spiseske og lad det droppe ned i den varme olie (pas på at det ikke sprøjter!), lad det stege til de bliver gyldne på begge sider. Forsæt indtil al dejen er brugt og kom de stegte “majskager” i ovnen, så de holder sig varme. Server straks.
Hvis det er for stor en portion, kan rå dej kommes i fryseren,tøes op og bruges igen.