Gateau Pigalle

Lækker tærte med mandelfyld.
10-12 portioner

Ingredienser

5 plader frossen butterdej
1 æg
½ dl flormelis
Fyld:
150 g mandler
1 æg
3/4 dl sukker
100 g smør
2 spsk. rom
1 spsk. reven citronskal
1 dl knuste småkager

Fremgangsmåde

Lad butterdejspladerne tø halvt.
Skold, smut, rist og mal mandlerne. Rør æg, sukker og fedtstof til fyldet smidigt. Tilsæt resten af ingredienserne til fyldet og bland det godt.
Del en dejplade på langs og læg butterdejspladerne lidt over hinanden så det bliver til 2 firkanter. Fugt sammenføjningerne med vand og rul hver firkant ud til 25 cm. i diameter. Stik 2 cirkler ud, den ene lidt større end den anden.
Læg den største dejplade på en plade med bagepapir og bred fyldet ovenpå, men ikke helt du til kanten. Læg den anden dejplade over og pres kanterne sammen.
Skær huller i dejen med en skarp kniv. Pisk ægget sammen. Pensl kagen og bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Tag kagen ud og sigt den med flormelis og sæt kagen øverst i ovnen nogle minutter, til sukkeret er smeltet til glasur.
Lad kagen køle inden servering.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik