Butternut squash suppe med peberfrugtcoulis

8-10 pers.

Ingredienser

2 store løg, finthakket
4 fed hvidløg, finthakket
3 stilke bladselleri, finthakket
smør eller olivenolie
2 store butternut squash, skrællet, udkernet og skåret i tern
1½-2 liter hønsefond
salt, friskkværnet peber
1 stort bdt. bredbladet persille, hakket
4 store snackpebre
frisk koriander eller bredbladet persille til pynt

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm olie eller smør op i en gryde og sauter løg, hvidløg og bladselleri, til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt squash og fond, læg låg på og lad det simre i ½ times tid, til squashternene bliver bløde. Kom persille i og purer det til en glat masse i en blender eller brug en stavblender. Hæld tilbage i gryden, varm op igen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Læg snackpebre på en bageplade med bagepapir og bag dem i ½ times tid, til de bliver bløde. Pil skindet af, flæk dem og fjern kernerne. Pres dem gennem en finmasket sigte, for at lave en coulis (en tyk pure). Krydr med salt og friskkværnet peber.

Ved servering hældes suppen i dybe tallerkner og der dryppes med coulis’en og drysses med frisk koriander eller persille.

Comments

comments