Skagentoast

4 pers.

Ingredienser

500 g rejer med skal
½ dl fintklippet dild
friskkværnet peber
1-2 tsk. friskpresset citronsaft
4 skiver formbrød (toast)
2 spsk. smør
Mayonnaise:
1 æggeblomme
1 spsk. sennep
1/4 spsk. vineddike
salt
2½ dl olie
Pynt:
50 g stenbiderrogn
dildkviste

Fremgangsmåde

Mayonnaise:
Bland æggeblomme, sennep, vineddike og salt i en skål – gerne en foodprocessor. Hæld olien i en tynd stråle under stadig piskning eller mens maskinen kører. Stil mayonnaisen køligt.
Pil rejerne og hak dem groft.
Bland rejer og dild med 1 dl af mayonnaisen. Smag til med friskkværnet peber og citronsaft.
Stik 4 cirkler ud af brødskiverne med et glas. Steg brødskiverne sprøde i fedtstoffet. Læg brødskiverne på tallerkner. Fordel fyldet på dem.
Pynt med stenbiderrogn og dild.
Server straks.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik