Jordbær med chokoladecreme

6-8 pers.

Ingredienser

Kagebund:
3 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
100 g hvedemel
reven skal af 1 citron

Hvid chokoladecreme:
3 dl piskefløde
4 æggeblommer
3 blade husblas
350 g god, hvid chokolade, hakket
2 1/4 dl piskefløde, pisket til skum

Friske jordbær

Fremgangsmåde

Kagebund:
Pisk æg, æggeblommer og sukker tykt med en el-mikser. Sigt melet og vend det i dejen sammen med citronskal. Smør dejen ud i 1 cm’s tykkelse på en bageplade med bagepapir på. Bag ved 160 grader i ca. 15 minutter. Lad den afkøle
Creme:
Kog fløden op og pisk lidt af den i sammenpiskede æggeblommer. Hæld det tilbage i gryden og pisk hele tiden ved svag varme, til cremen er glat. Den må IKKE koge! Hæld den varme creme over den hvide chokolade og pisk, til den er smeltet. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Knug vandet ud af husblasen og smelt den i cremen under omrøring. Lad cremen køle lidt af, inden den stiftpiskede flødeskum vendes i.
Pres høje, runde forme (uden bund) ned over kagebunden. Læg lidt små, hele jordbær på kagebunden. Hæld den hvide chokoladecreme over og stil desserterne koldt natten over.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik