header

Sommertærte

4 pers.

Ingredienser

Tærtebund:
75 g grahamsmel
125 g hvedemel
½ tsk. salt
200 g fromage frais

Fyld:
350 g spidskål, groftsnittet
150 g friske, babyspinatblade
200 g salattern
3 æg
300 g fromage frais
salt, friskkværnet peber
15 g pinjekerner

Fremgangsmåde

Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Saml dejen med fromage frais og lad den hvile i køleskab i ½ time. Rul dejen ud, på et meldrysset bord, til en stor cirkel og læg den i en smurt tærteform.
Kog spidskålen 2 minutter i letsaltet vand. Tilsæt spinat og hæld vandet fra. Skyl det straks i koldt vand og lad det dryppe godt af. Kom grønsagerne og salattern i tærteformen. Pisk æg, fromage frais, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det over grønsagerne. Drys med pinjekerner og bag nederst i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time. Server med en lækker, grøn salat.