Pighvar med hollandaisesauce

6 pers.

Ingredienser

4 pighvarfileter i mindre stykker
25 g smør
1 kg. aspargeskartofler
300 g grønne bønner

Hollandaisesauce:
2 æggeblommer
½ dl hvidvin
saft af ½ citron
100 g smeltet smør, afkølet lidt
salt, friskkværnet hvid peber

Fremgangsmåde

Vask kartoflerne, kog dem og pil dem. Damp bønnerne i letsaltet vand, men de skal stadig have bid.
Steg pighvarstykkerne på en pande i smørret, ca. 3-4 minutter på hver side.
Lige inden servering tilberedes saucen ved at piske æggeblommerne godt sammen med hvidvin og citronsaft. Hæld æggemassen i en skål, som stilles over vandbad. Hæld det smeltede smør i lidt ad gangen, under KONSTANT omrøring. Når saucen er blevet jævn og begynder at tykne, er den færdig. Den må IKKE koge, det er MEGET vigtigt for så skiller den!. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.

Comments

comments