Hjemmelavet ravioli med ricotta

6 pers.

Ingredienser

180 g durumhvedemel
2 æg
Fyld:
125 g ricotta
ca. 40 store basilikumblade, hakket groft
salt, friskkværnet peber

Sauce:
20 g smør
2 modne, aromatiske tomater uden kerner
1 fed hvidløg, finthakket
ca. 15 store basilikumblade
friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen i en skål og rør derefter melet i. Rør til det bliver en lind og smidig dej. Rul en portion på en pastamaskine: først 4 gange på den bredeste afstand, så det er en god fast plade. Lav derefter afstanden mindre og rul igen, lav afstanden mindre igen og rul igen, til tykkelsen er omkring 1 mm.
Hav godt med mel på bordet, så den færdigrullede dej ikke hænger fast. Brug en teske til at lægge fyldet på med ca. 4 cm. afstand, 2 rækker på hver plade. Læg en plade pasta over og pres med en meldrysset rund ring (eller et lille glas) ned over hver lille fyldte pastatop. Skær dog IKKE hele vejen igennem, de 2 lag skal kun klemmes sammen. Skær rundt om hver top, så der istedet for cirkler, skæres i en firkant. Buk de små pastafirkanters ene hjørne over til modsatte spids, klem sammen og buk også de to andre hjørner mod hinande, så der fåes en rundere form. Bring en stor gryde, godt saltet, vand i kog og kog pastaen i 4-5 minutter. Tag dem op med en hulske og anret på varme tallerkner.
Til saucen sauteres tomat og hvidløg i olivenolie, lad det simre lidt. Bland de basilikum i og fordel over raviolien. Server straks med friskrevet parmesanost til.

Comments

comments