header

Pæresorbet med grøn te

4 pers.

Ingredienser

4½ dlkogende vand
4 teposer med grøn te
500 g smagfulde pærer, skrællede og udkernede
4-5 spsk. citronsaft
75 g sukker
evt. lidt grøn madfarve

Desuden:
200 g melon i meget tynde skiver
frisk mynte
2 spsk. olie

Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over teposerne og lad det trække i 20 minutter. Knug teposerne helt fri for væde. Skær pærerne i små tern og bland dem med citronsaften. Kom pærer i en gryde og hæld teen over, tilsæt sukker og bring det hele i kog. Lag det koge i 10-15 minutter, under konstant omrøring, til pærerne er møre og sukkeret opløst. Blend og afkøl sorbetmassen, tilsæt evt. lidt grøn farve. Frys sorbeten i en ismaskine eller i en beholder under jævnlig omrøring.
Tryk mynteblade helt fri for væde, men lad dem være hele. Steg dem sprøde i olien på en pande, læg dem på fedtsugende papir og lad dem afkøle helt.
Server sorbeten med de papirstynde melonskiver og sprøde mynteblade.