Squashtærter med valnøddebund

4 pers.

Ingredienser

Tærtebund:
225 g mel
60 valnødder
150 g smør
et nip salt
lidt koldt vand

Fyld:
500 g squash
1 bdt. forårsløg
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld basilikumblade
3 æg
2½ dl fløde 13%
100 g ememntaler, revet
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bund:
Mal valnødder fint i en blender/foodprocessor og bland det med melet. Smuldr smør i, tilsæt lidt salt og saml hurtigt dejen med lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab i mindst ½ time.

Fyld:
Riv squash groft og skær forårsløg i skiver. Svits løg i olie, kom squash ved og lad det svitse i 3-4 minutter, under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hakket basilikum og lad fyldet køle lidt af.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 26 cm. i diameter) med dejen. Kom fyldet på. Pisk æg, fløde og ost sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen over fyldet. Bag tærten nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter, til den er gylden og massen er stivnet.

Comments

comments