Jorbær-melontærte

6 pers.

Ingredienser

Bund:
300 g marcipan
3 æggehvider

Creme:
3 æggeblommer
½ dl flormelis
1½ dl mælk
1 dl piskefløde
1 spsk. maizenamel
1 stang vanilie af god kvalitet

Pynt:
500 g friske jordbær
1 honningmelon

Fremgangsmåde

Bund:
Blend marcipan og en æggehvide kort. Pisk de 2 andre æggehvider stive og vend dem forsigtigt i massen, så luften ikke slås for meget ud af dem. Tegn 2 cirkler med en diameter på 22 cm. på bagepapir. Fordel dejen på de to cirkler og bag dem ved 150 grader i ca. ½ time, til de er svagt gyldne. Lad dem køle helt af.

Creme:
Pisk æggeblommer, flormelis, mælk, fløde og maizena sammen i en gryde. Varm blandingen op ved svag varme og under konstant piskning. Tag den af varmen når den er tyk og tilsæt vaniliekorn, pisk godt, for at fordele dem. Lad cremen blive helt kold.
Fordel halvdelen af cremen mellem de 2 bunde og resten ovenpå. Skær melon i tynde både, skræl dem, og læg dem langs kanten. Halver jordbærrene og læg indeni med “spidserne” opad, så de ser dekorative ud. Slut af med et helt jordbær i midten. Server straks.

Comments

comments