header

Rejemousse

4 pers.

Ingredienser

400 g rejer
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 dl hvidvin
2½1 dl piskefløde
4 blade husblas
tabasco efter smag
groft salt, friskkværnet peber

Desuden:
agurk
blandede salatblade

Fremgangsmåde

Afdryp rejerne godt og kom dem i en blender, kør til en ensartet pure sammen med tomatpure og vin. Sæt husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt den så i 1 spsk. vand eller vin, ved svag varme. Smag rejeblandingen til med krydderier og rør den opløste husblas i.
Pisk fløden til skum og vend den i med lette tage. Kom moussen i en skål og stil den i køleskab i et par timer eller helst til næste dag.
Dyp en ske i varmt vand og form små “æg” af moussen. Læg på tallerkner og pynt med salatblade og skiver af skrællet, udkernet agurk. Server med frisk ristet toast eller flutes.