header

Frikadeller med parmaskinke

4 pers.

Ingredienser

1 kg. hakket kalv og flæsk
1 løg, fintrevet
6 skiver parmaskinke, meget finthakket
6 spsk. rasp
3 æg
2 dl danskvand
groft salt, friskkværnet peber
olivenolie og smør til stegning

Stegte tomater:
2 store, aromatiske tomater
et nip sukker
Maldon salt, friskkværnet peber
frisk parmesan i flager

persillepesto:
1 stort bdt. persille
40 g mandler med skind
2 fed hvidløg
2 spsk. friskrevet parmesan
1 dl vindruekerneolie
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til farsen sammen og form til små frikadeller. Steg dem i en blanding af olivenolie og smør på en pande.

Halver tomaterne og drys dem med salt, lidt sukker og friskkværnet peber. Bag dem ved 175 grader i 10 minutter. Mens de er varme, drysses med parmasanost.

Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller foodprocessor. Blend til en glat masse og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kog pasta al dente, lad det dryppe af og vend pesto i. Server med frikadeller og tomater.