Lammegryde med spinat og kikærter

2 pers.

Ingredienser

lidt smør
400 g lammekød i tern
5 fed hvidløg i tynde skiver
2 løg i tynde både
1 spsk. garam masala
6-7 dl vand
100 g græsk yoghurt 10%
100 g kogte kikærter, evt. fra dåse, skyllede
200 g frisk babyspinatblade
groft salt, friskkværnet peber
citron
Desuden:
1 spsk. frisk ingefær i meget fine strimler
naanbrød
mangochutney

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og hæld det klare smør op i en lille skål, smid det hvide i bunden væk.
Brun lammekødet i det klarede smør, i en stor gryde, til det tager farve. Tilsæt garam masala, hvidløg og løg, lad det stege lidt og kom så 2-3 dl vand i. Skru ned og lad det simre i 1-1½ time under låg. Tjek af og til at det ikke koger tørt, tilsæt da mere vand. Når kødet er helt mørt og vandet næsten kogt væk, tilsættes yoghurt. Lad det koge med i 5-10 minutter, til det er cremet og tilsæt kikærter og spinat. Smag til med salt, friskværnet peber og citronsaft. Server rygende varm med fintstrimlet ingefær, naanbrød og mangochutney.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik