Stegt flæks med kompot af rødløg

2 pers.

Ingredienser

300 g røget flæsk i skiver
salt, friskkværnet peber
2 rødløg i tynde ringe
1 spsk. flydende honning
2-3 spsk. æbleeddike
2 store bagekartofler
4 grønkålsblade

Fremgangsmåde

Læg flæsket på en rist over en bradepande, drys med ganske lidt salt og steg det i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Vend det undervejs. Tag det ud og læg på fedtsugende papir.
Kom rødløg i en gryde sammen med honning, eddike og lidt vand. Lad det koge i ca. 5 minutter, til løgene er helt møre, smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær de grove ribbe fra grønkålsbladene og hak dem. Skær kartoflerne i tern og kom dem i en gryde med letsaltet vand, så det lige dækker. Lad dem koge i 5 minutter. Kom kålen ned til kartoflerne og kog i endnu ca. 5 minutter, til det hele er mørt. Hæld overskydende vand fra og kom en lille klat smør ved.
Server flæsket med kartofler og rødløgskompot.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik