header

Stegt flæks med kompot af rødløg

2 pers.

Ingredienser

300 g røget flæsk i skiver
salt, friskkværnet peber
2 rødløg i tynde ringe
1 spsk. flydende honning
2-3 spsk. æbleeddike
2 store bagekartofler
4 grønkålsblade

Fremgangsmåde

Læg flæsket på en rist over en bradepande, drys med ganske lidt salt og steg det i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Vend det undervejs. Tag det ud og læg på fedtsugende papir.
Kom rødløg i en gryde sammen med honning, eddike og lidt vand. Lad det koge i ca. 5 minutter, til løgene er helt møre, smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær de grove ribbe fra grønkålsbladene og hak dem. Skær kartoflerne i tern og kom dem i en gryde med letsaltet vand, så det lige dækker. Lad dem koge i 5 minutter. Kom kålen ned til kartoflerne og kog i endnu ca. 5 minutter, til det hele er mørt. Hæld overskydende vand fra og kom en lille klat smør ved.
Server flæsket med kartofler og rødløgskompot.