Svinerilette

6 pers.

Ingredienser

1 kg. nakkefilet
2 løg i både
3 laurbærblade
4 fed hvidløg, presset
4 kviste timian
1 tsk. hele, sorte peberkorn
2 tsk. groft salt

Desuden:
2 julesalater
groft rugbrød
cornichoner

Fremgangsmåde

Kom kød i en gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblade, timian, hele peberkorn og salt. Dæk kødet med vand og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 timer, til kødet er meget mørt og falder fra hinanden. Tag forsigtigt kødet op med en hulske og hæld kogevæden gennem en sigte.
Riv kødet i strimler med en gaffel og vend dem i 2 dl af den sigtede kogelage. Hæld riletten i en form og tryk massen godt sammen, så overfladen bliver jævn. Pynt med lidt laurbærblade. Dæk formen med film og stil riletten på køl.
Server riletten i blade af julesalat og med lækkert, ristet rugbrød og cornichoner. Riletten kan holde sig i køleskab i flere dage.

Comments

comments