Gravad laks med dildcreme

6 pers.

Ingredienser

1 kg. laksefilet
2½ spsk. rørsukker
2½ spsk. fint salt
1 tsk. friskkværnet peber
1 stor bdt. dild

Dildcreme:
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. dilddressing (færdigkøbt)
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Vær omhyggelig med at alle småben er fjernet fra laksefileten, skær kanterne til. Læg laksestykket med skindsiden nedad på et stykke film.
Bland rørsukker med salt og friskkværnet peber og drys det på laksen. Klip dilden over og læg laksen sammen, kødside mod kødside. Pak laksen godt ind og læg den i en tætsluttende beholder i 2 døgn i køleskab.
Rør græsk yoghurt med dilddressing, salt og friskkværnet peber. Skær laksen i tynde skiver og server med dildcremen og lækkert rugbrød.

Comments

comments