Pekantærte

1 tærte

Ingredienser

Tærtebund:
100 g mel
75 g havregryn
1 spsk. sukker
en knsp. salt
1 æggeblomme
100 g smør
3 spsk. koldt vand

Fyld:
3 æg
100 g brun farin
200 g lys sirup
50 g smeltet smør
1 spsk. mørk rom
175 g pekannødder (der kan også bruges valnødder) + ekstra til pynt

Fremgangsmåde

Kom mel, havregryn, sukker, salt og smør i en foodprocessor eller smuldr det grynet med fingrene. Kom æggeblomme i sammen med lidt vand og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time.
Smør en tærteform med løs bund. Rul dejen ud og beklæd tærteformen med dejen.
Pisk æg, farin og sirup sammen, rør smør og rom i. Hak nødderne groft og tilsæt dem. Hæld fylde over tærtedejen og pynt med hele nødder. Bag ved 175 grader i ca. 40 minutter. Server med creme fraiche eller iskold flødeskum.

Comments

comments