Marinerede kalvespyd med bulgur

4 pers.

Ingredienser

800 g kalvefilet eller kalvemørbrad i 2 cm. store tern
3 spsk. olivenolie
revet skal af ½ citron
5 fed hvidløg, knust
groft salt, friskkværnet peber

Bulgursalat:
1 squash
200 g bulgur
4 dl kogende vand
revet skal af ½ citron
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
lidt frisk, revet muskatnød
salt, friskkværnet peber
3 modne, aromatiske tomater, hakkede
1 bdt. forårsløg, snittet
lidt citronsaft
1 frisk, rød chili, finthakket
frisk citronmelisse, finthakket
Dressing:
200 g græsk yoghurt 10%
frisk citronmelisse, hakket
2 fed hvidløg, presset

Fremgangsmåde

Læg træspyd i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges.
Vend kødtern i olie, citronskal, presset hvidløg og krydderier. Lad det marinere i mindst 4 timer, gerne natten over.
Skær squash i små tern. Bring vandet i kog, tilsæt bulgur og kog i ca. 10-15 minutter, se anvisning på emballagen. Vend squash i og smag til med citronskal, hvidløg, olie, muskatnød, salt og friskkværnet peber. Tilsæt tomater og forårsløg og smag til med lidt citronsaft. Vend chili og krydderurter i.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i, lad det smage til.
Sæt kødet på spyd og steg kødet på grillen i haven eller på en grillpande i 3-5 minutter. Drys med salt og friskkværnet peber.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik