Kylling i peberrodssauce

4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling
1 løg i grove stykker
1 gulerod i grove stykker
3 laurbærblade
1 spsk. hele peberkorn
1 spsk. groft salt

Sauce:
20 g smør
400 g jordskokke i skiver
1 fennikel i tynde skiver
1 spsk. mel
6 dl fond fra kyllingen
2 dl piskefløde
6 spsk. frisk, revet peberrod
salt, friskkværnet peber
4 spsk. kørvel, hakket

Fremgangsmåde

Kom kyllingen i en gryde og hæld vand ved, til den er dækket. Tilsæt løg, gulerod, laurbærblade, hele peberkorn og salt. Bring det i kog og skum urenheder af, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 1 time. Tag kyllingen op og lad den køle lidt af. Hæld kogevandet fra kyllingen gennem en sigte og gem 6 dl.
Tag skindet af kyllingen og pil kødet af, smid skroget ud og pluk kødet i mindre stykker.
Smelt smør i en gryde og tilsæt jordskokker og fennikel, sauter i et par minutter under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rør melet i. Tilsæt den gemte kyllingefond lidt efter lidt og lad det koge op, rør i det. Tilsæt piskefløde, peberrod, salt og friskkværnet peber – lad det simre i 5 minutter. Tilsæt kyllingekødet og kørvel, gem lidt til pynt. Lad det lige akkurat koge op og sluk så for varmen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server drysset med lidt mere fintrevet peberrod, hakket kørvel og kogte kartofler.

Se også disse sider

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik