header

Kylling med ovnkartofler

4 pers.

Ingredienser

4 kyllingebrystfileter skåret i strimler
olivenolie
5 fed hvidløg, finthakket
1 løg, i smalle både
2 tsk. paprika
groft salt, friskkvænet peber
citronsaft
750 g kartofler med skræl i både

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt og skær dem i både. Læg dem i et ovnfast fad og vend dem med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 45-50 minutter, til kartoflerne er møre, sprøde og gyldne.
Varm olie i en godt varm wok og lynsteg løg og hvidløg til de har tage ganske lidt farve, rør i det hele tiden. Tag det af. Lynsteg kyllingestrimlerne lidt ad gangen, til al væske forsvinder og de tager farve. Kom al kyllinge tilbage i wokken og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned og lad kødet simre lidt, til det bliver netop gennemsteg. Kom løg og hvidløg tilbage i wokken og dryp med citronsaft. Server til de ovnbagte kartofler og med en god salat til.