header

Luciabrød

8 stk.

Ingredienser

1 æg
2 spsk. sukker
1 1/4 dl sødmælk
et nip safrantråde, smuldre
25 g gær
50 g smeltet smør
1/4 tsk. salt
ca. 300 g mel
æg til pensling
rosiner til pynt

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker sammen. Lun mælken og drys safran i. Mælken skal være kun være håndvarm, så pas på den ikke bliver for varm. Opløs gæren mælken. Rør det smeltede smør i og bland mælkeblandingen med sukker og æg. Rør saltet i. Tilsæt melet lidt efter lidt, det er ikke sikker at det hele skal bruges, eller måske skal der bruges lidt mere. Dejen skal være let og luftig, men også være til at arbejde med. Ælt den igennem. Lad den hæve i ½ time. Tril dejen i lange pølser og form dem til S’er. Læg dem på en bageplade og lad det hæve igen i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og kom en rosin i hver ende. Bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist og server dem så med iskoldt smør.