header

Stærk salat med svinekød

4 pers.

Ingredienser

200 g frisk ingefær, fintrevet
1 citrongræs i tynde skiver
2 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. sesamolie
400 g svinemørbrad i skiver
200 g østershakket i strimler
1 spsk. vindruekerneolie
1 spsk. soya
1 tsk. brun farin
salt, friskkværnet peber
1 iceberg i strimler
200 g bønnespirer
1 frisk, rød chili i strimler
½ rødløg i tynde strimler
1 bdt. koriander eller bredbladet persille
100 g usaltede cashewnødder, ristede og hakkede
saft af 1 lime

Fremgangsmåde

Steg ingefær og citrongræs i olie på en pande. Tilsæt mørbrad i skiver og sauter i ca. 5 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber og tag det af panden. Tør pandne af og sauter svampe i olie, tilsæt soya, brun farin, lidt salt og friskkværnet peber. Tag det af og køl det af sammen med kødet. Vend kød, østershatte, iceberg, bønnespirer, chili, rødløg og koriander-/persilleblade godt sammen. Tilsidst vendes hakkede cashewnødder og limesaft i, smag til og server straks.