header

Citrustærte

4 pers.

Ingredienser

Dej:
150 g smør
100 g sukker
275 g mel
1 æg

Fyld:
3 citroner
1 appelsin
150 g sukker
3 æg
1 æggeblomme
1½ dl piskefløde

Karamelsauce:
5 spsk. sukker
saft af 2 appelsiner
½ stang god vanilie

Fremgangsmåde

Dej:
Bland alle ingredienserne og saml dejen, læg den på køl i 1 time.
Rul den tyndt ud og læg den i en tærteform – eller i 4 portionsforme. Forbag den ved 150 grader ca. 15 minutter til den er lysebrun.

Fyld:
Bland saften fra citrusfrugterne med sukkeret. Rør æg og fløde i og hæld fyldet over tærtebunden. Bag tærten færdig ved 130 grader i ca. 30-40 minutter, massen skal være stivnet.

Karamelsauce:
Smelt sukkeret på en pande til det bliver flydende og gyldent. Tilsæt appelsinsaft og vaniliestang. Lad det koge sammen og afkøl. Tag vaniliestangen op og server til tærten evt. med lidt friske bær.