header

Æble-/baconsalat

4 pers.

Ingredienser

200 g grønne bønner
1/4 knoldselleri
2 røde æbler
saft af ½ citron
50 g hasselnødder, ristede og afskallede
1 spsk. olivenolie
8 skiver god bacon

Dressing:
4 spsk. hasselnøddeolie
1 spsk. cidereddike
1 tsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber

Serveres med:
2 godt håndfulde blandede salatblade
1 bdt. brøndkarse
50 g frisk parmesan i flager

Fremgangsmåde

Kog bønnerne i letsaltet vand i 5 minutter, adryp og afkøl.
Skær selleri og æbler i strimler, vend dem med lidt citronsaft. Rist hasselnødder på en varm pande, til de begynder at ryge let.
Afkøl og gnid hasselnødderne mellem hænderne, til skallerne falder af.
Varm olienolie og rist bacon sprødt og gyldent, afkøl på fedtsugende papir.
Pisk dressingen sammen og smag den til.
Bland bønner, æbler, selleri og salater med brøndkarse. Dryp lidt af dressinge over og vend rundt. Anret på tallerkner ed baconskiver, hasselnødder og parmesanflager. Server med resten af dressingen.