Blommetrifli

6 pers.

Ingredienser

18 modne blommer
100 g rørsukker
500 g makroner, knuste og af god kvalitet

Råcreme:
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Halver blommerne, fjern stenen og skær dem i både. Kom dem i et ovnfast fad, drys med sukker og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af.
Pisk æggeblommer med sukker og vaniliekorn, til et bliver tykt og luftigt. Pisk flødeskummet stift og vend forsigtigt æggeblomme-massen i. Læg blommer, knuste makroner og råcreme i lag i portionsglas – eller i en skål. Begynd med blommer, så makroner og tilsidst råcreme, forsæt indtil det hele er brugt op og slut med råcreme. Pynt med lidt blomme på toppen. Lad trifli’en stå koldt ½ time inden den skal serveres.