Lam med rodfrugter

4 pers.

Ingredienser

2 lammeculotter
groft salt, friskkværnet peber
1 dl lammebouillon
300 g pastinakker i stænger
300 g persillerødder i stænger
20 g smør
2 tsk. karry
2 tsk. gule sennepskorn, let knuste
2 fed hvidløg, finthakket
2 dl madlavningsfløde
stegesky
citronsaft
1 spsk. persille
1 spsk. dild
1 spsk. kørvel

Fremgangsmåde

Rids fedtet på culotterne i rudemønster og gnid dem godt med groft salt og friskkværnet peber. Brun culotterne godt af i en gryde, start med fedtsiden nedad, så er det ikke nødvendigt at tilsætte ekstra fedtstof. Hæld bouillon ved, læg låg på og lad det stege i ca. 15-20 minutter. Pak kødet i stanniol og lad dem hvile i 10-15 minuter.
Rist hurtigt rodfrugterne i lidt smør og tag dem op. Rist karry, knuste sennepskorn og hvidløg i et par minutter, uden at hvidløgene tager farve, så rør godt i det. Hæld stegeskyen fra kødet ved og fløden over, lad det koge op. Vend de friske krydderurter i og lad det simre i 5 minutter, til rodfrugterne er netop møre. Smag dem til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Skær kødet i skiver og server til rodfrugterne.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik